lovasbereny

inkubatorhaz

inkubatorhaz

Hírlevél

Látogatók

Oldalainkat 29 vendég és 0 tag böngészi

Kis- és középvállalkozások kontra uniós támogatások

palyazat2013. év elején megállt az a két operatív program, ami elsősorban a kis- és középvállalkozások igényeit szolgálja ki. Ez volt a GOP (Gazdaságfejlesztési Operatív Program) és a ROP (Regionális Operatív Program) Több, mint két év elteltével a Kavosz Zrt. szerint a magyarországi vállalkozások már 80%-a tervez fejlesztést.

Sok vállalkozás esetében kihagyhatatlan a bank szerepe, hiszen az önerőt banki hitelből fogják finanszírozni.

Az előző pályázati ciklusban (2007-2013) mindenre kaphattak pénzt a vállalkozások, így viszont mindenre kevesebb is jutott. A mostani pályázati ciklusban prioritásokat állapítanak meg. Lesz olyan szektor, ami teljesen kimarad, míg más szektorok több pénzhez juthatnak. Ezek a biotechnológiai ipar, elektronika, gépipar, gyógyszeripar, infokommunikációs és technológiai ipar, járműipar, élelmiszeripar, turizmus, kreatív ipar és a mezőgazdaság.

Idén összesen 133 pályázati kiírás jelenik meg, leghamarabb 2015. áprilisától. Az első támogatási szerződések aláírására 2015. szeptemberében kerülhet sor.

Probléma ugyanakkor, hogy a KKV-k kétharmada szolgáltat és nem gyárt. A tervezett pályázatok jelentős része viszont a termelői szektornak szólnak. Egyelőre még tárgyalás alatt áll a szolgáltatói szektor nagyobb arányú pályázati forrásokba való bevonása.

Ami viszont biztos, hogy a mostani pályázati ciklus után nem lesz még egy. 2020 után megszűnnek az uniós források. Most olyan beruházásokat kell fejleszteni, melyek 2020 után is termelnek. Ne maradjon le az Ön vállalkozása sem!

Jelentkezés
előzetes konzultációra!
a Lovasberényi Inkubátorházban