lovasbereny

inkubatorhaz

inkubatorhaz

Hírlevél

Látogatók

Oldalainkat 36 vendég és 0 tag böngészi

Friss pályázati hírek

palyazatA gazdaságfejlesztésre és innovációra szolgáló operatív program (GINOP) jelenleg 2500 milliárd forintos keretet tartalmaz, azonban az EU-s pályázatok kiírását nem tudja megkezdeni a magyar kormány, amíg az operatív programok jóváhagyását meg nem kapja az Európai Bizottságtól.

Az új támogatások 60 százalékát közvetlenül a vállalkozások pályázhatják meg, 40 százalék jut infrastruktúra fejlesztésre.  

Számtalan kitűnő vissza nem térítendő támogatási lehetőség várható a vállalkozások, önkormányzatok, egyházi és civil szervezetek részére.

Amit már biztosan lehet tudni:

  • Január elsejétől biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel, és nincs köztartozása! Korábban sok projekt elbukott ezen, pozitív tehát a változás.
  • 2015-ben valamennyi pályázat kiírására sor kerül, visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatás formájában.
  • A vissza nem térítendő támogatásokat jellemzően a feldolgozóiparban tevékenykedő kis-és középvállalkozások elsősorban kapacitásbővítésre használhatják majd fel.
  • Támogathatók lesznek az ipari parkok, függetlenül attól, hogy magán- vagy önkormányzati tulajdonban vannak. A jövőben csak az ipari parkok alap-infrastruktúrájának kiépítésére jár támogatás, az épületekre csak akkor, ha régi ipari területen létesül a park és a meglévő épületeket fel kell újítani.
  • A megújuló energiával kapcsolatos fejlesztéseket is támogatják vissza nem térítendő formában, de nem csak a kkv-k, hanem a nagyvállalatok is részesülhetnek belőle.
  • A megújuló forrásból származó hőenergia-termelés támogatásra kerül, így a melegvíz-termelő napkollektorra lesz támogatás, viszont az elektromos áramot adó napelemeket csak kivételes esetekben támogatják. Annyi biztos, hogy egyáltalán nem kap támogatást az Európában elterjedt napelem mező, viszont egy hűtőház tetejére szerelhetők támogatással napelemek, mivel árnyékolnak és energiát is adnak a hűtéshez.
  • Elérhetők lesznek az úgynevezett kombinált támogatások is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a támogatás egy része visszatérítendő, a másik vissza nem térítendő. Összesen 694 milliárdos keretösszeggel lehet számolni.
  • Az exportorientált vállalkozások is számíthatnak támogatásokra, de csak akkor, ha hazai beszállítóik aktivitását ezzel jelentős mértékben növelik. Többek között a külföldi szakmai vásárokon való megjelenésre 1,5 milliárd Ft támogatást szánnak.

(Forrás: www.piacesprofit.hu)

Megírni egy pályázatot sokan tudhatnak, de csak egy részük elég felkészült arra, hogy a lebonyolításhoz szükséges minden adminisztrációt a projekt lezárásáig sikeresen elvégezzen!

Mi referenciával rendelkezünk!  

Időben készüljön fel! Ha megjelenik a pályázati kiírás, csak be kelljen nyújtania!

Ha kíváncsi, milyen lehetőségei lennének cégének, keressen minket!

Ha szeretné, hogy cége sikeresen szerepeljen a pályázatokon, keressen minket!

Ha van ötlete, de nem tudja, a megvalósításhoz milyen támogatást tudna szerezni, keressen minket!

Segítünk! Csak sikeres pályázat esetén kell díjat fizetnie!

Töltse ki és küldje el a jelentkezési lapot, azonnal jelentkezünk!

JELENTKEZÉS