lovasbereny

inkubatorhaz

inkubatorhaz

Hírlevél

Látogatók

Oldalainkat 7 vendég és 0 tag böngészi

Nő a pályázati támogatással készülő beruházások száma


statisztika2014 III. negyedévében a nemzetgazdasági beruházások 16,3%-kal nőttek az előző év III. negyedévéhez viszonyítva. A nemzetgazdasági ágak döntő többségében bővülés következett be.

A beruházások teljesítményértéke folyó áron 1352 milliárd forint volt. A beruházási tevékenység III. negyedévi 16,3%-os növekedésén belül a gép- és berendezésberuházások 22,2, az építési beruházások 12,2%-kal emelkedtek.

A beruházási teljesítményérték növekedéséhez elsősorban a nagy súlyú szállítás, raktározás ág beruházásainak 33,5%-os volumenbővülése járult hozzá. Az ágazaton belül főként a vasút- közút- és autópálya-építések, a nagyvárosi közlekedési hálózatok fejlesztése, a járműparkok korszerűsítése jelentős.

A beruházások közel egyharmadát adó feldolgozóiparban mért 10,8%-os növekedés elsősorban a járműgyártáshoz kapcsolódó beszállítói iparágak – gumi, műanyag termék gyártása, számítógép, elektronikai optikai termékek gyártása – fejlesztéseinek eredménye. Számottevő a beruházás volumenbővülése még az élelmiszeripar, valamint a vegyi anyag, termék gyártás területén is.

A kisebb súlyt képviselő nemzetgazdasági ágak közül a közigazgatás, védelem, kötelező társadalombiztosítás beruházási teljesítménye emelkedett a legnagyobb mértékben (51,3%). A növekedéshez elsősorban a középületek felújítása, közparkok építése, a katasztrófavédelmi és rendvédelmi fejlesztések járultak hozzá. A víztisztítási és csatornázási projektek eredményeként a beruházási volumen 50,7%-kal nőtt a vízellátás, szennyvízgyűjtés és hulladékgazdálkodás területén.

Jelentősen bővültek a beruházások a művészet, szórakoztatás, szabadidő (37,4%) és az adminisztratív és szolgáltatást támogató tevékenység (37,3%) nemzetgazdasági ágakban, ami egyedi nagy beruházások eredménye. Nőtt még a szálláshely-szolgáltatás, vendéglátás (37,1%), a szakmai, tudományos, műszaki tevékenység (21,8%), az építőipar (19,9%) és a kereskedelem (8,4%) beruházási teljesítménye.

2014 I–III. negyedévében 3387 milliárd forintot költöttek beruházásra, összehasonlító áron 19,5%-kal többet, mint egy évvel korábban.
(Forrás: KSH)

2015-ben pályázzon Ön is, ne maradjon le a lehetőségekről!

Tanácsadással, pályázatírással, pályázati elszámolással kapcsolatos kérdéseivel keressen bizalommal bennünket!

www.canlip.hu
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.